#TriomfarTIC: ‘Com triomfar amb les TIC en la promoció lectora’

coberta_ticDivendres passat vam presentar a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, en el marc de La Plaça del Llibre, Com triomfar amb les TIC en la promoció lectora, publicat per Andana Editorial.

El llibre és un recull d’experiències TIC relacionades amb la lectura que s’han dut a la pràctica a les aules. Està coordinat per Maite Monar i hi hem participat Maite Boscà, Margarida Castellano, Oreto Doménech, Gemma Lluch, Alícia Martí, Ignasi Moral, Teresa Sáez i Antoni de la Torre.

Com triomfar amb les TIC ofereix un ventall de pràctiques lectores amb l’ús de les tecnologies i el treball conjunt d’educadors i educands. Un llibre adreçat tant als professors veterans com als futurs, a qui s’arrisca a innovar i a qui té por al canvi, a qui està motivat i a qui no ho està, als docents que treballen les possibilitats educatives de la lectura i als qui encara en desconeixen la riquesa, als que fan servir les TIC i als no han tingut l’opció de fer-ho i no s’hi han atrevit.

 #TriomfarTIC vol ser una eina pràctica i eficient per a ensenyar lectura i escriptura utilitzant els mitjans tecnològics sense por. Per què? Perquè l’ús de maneres noves de lectura i d’escriptura inclou tant la manera tradicional com la que aporten els mitjans digitals; no és una qüestió d’eliminar tot el que s’ha aconseguit i substituir-ho, més aviat cal entendre-ho com una expansió que s’adequa al temps que vivim.

trasera_ticEl llibre recull les següents nou experiències didàctiques, acompanyades d’una fitxa resum:

  • “Què és això de la lectura augmentada”, de Maite Monar
  • “Els reptes de la lectura”, de Gemma Lluch
  • “El relat digital”, de Toni de la Torre
  • “Poesia oral improvisada”, d’Alícia Martí
  • “Videoresums de la lectura”, d’Oreto Doménech
  • “Dinamització de la lectura amb blog”, de Teresa Sáez
  • “Alfabetització visual i desenvolupament de continguts curriculars mitjançant l’àlbum il·lustrat”, de Margarida Castellano
  • “La lectura com a experiència: la lectura a Twitter”, d’Ignasi Moral
  • “Els videolits”, de Maite Boscà

Per a més informació podeu visitar la pàgina de l’editorial, des d’on també podeu comprar el llibre. Per cert, els autors hem cedit els drets d’autor a Escola Valenciana.

Ben aviat estarà activa la pàgina www.triomfarTIC.andana.net, en la qual tindreu tots els hipervincles perquè siga més fàcil accedir-hi.

I durant els propers dies també estarà disponible en format electrònic a les botigues d’Apple (iBooks Store) i Amazon.

Si en parleu a Twitter, no oblideu posar-hi l’etiqueta #TriomfarTIC.

 

Actualització (30-12-2014)

Toni de la Torre (@Verbascripta), participant en el llibre amb una experiència sobre relats digitals, no va poder assistir-ne a la presentació, però ens ha compensat l’absència amb una edició del vídeo que se’n va gravar i un fantàstic article al seu blog. Ací teniu el vídeo:

 

Altres ressenyes del llibre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *